Dans en Sport lessen voor jong en oud

 Hiphop:

In de hiphop les word er een choreografie aangeleerd op een specifiek nummer. Deze choreo’s zijn per liedje verschillend. Er wordt geluisterd naar de beat, tekst en accenten in de muziek. De muziekkeuze in deze les is zeer gevarieerd. In elke les werken we met mixen. Dat wil zeggen dat er meerdere nummers aan elkaar worden gemixt en er zo 1 nummer van word gemaakt.


Dance Mix:

De Dance mix is een les voor volwassenen (30+) en voor kinderen (8+). In deze lesse komen verschillende dansstijlen aan bod, waaronder Hiphop, Afrodance, Dancehall, Femme en Modern.

We merken dat, hoe ouder je wordt, hoe lastiger het is een nieuwe uitdaging aan te gaan. Er zijn veel volwassenen die heel graag zouden willen dansen, maar met vragen zitten zoals: 'ben ik niet te oud?' en 'ben ik wel goed genoeg?', De dance mix les is een toegankelijke les waar de drempel om te beginnen erg laag ligt. Iedereen kan dansen! Iedereen mag dansen! En omdat we afwisselen van dansstijl, kun je er zelf achter komen welke stijl het beste bij jou past!

 

Femme:

De femme les bij Move is een mix van vogue, heels, gogo en performance. Bij deze les trek je je sexy hakken aan en leer je op verschillende muziek sexy choreo’s. De muziek in deze les is zeer gevarieerd. Van slow jams tot de Pussycat Dolls en van madonna tot de popmuziek van nu. Alles komt voorbij.


Afrodance/dancehall:

Afro Dance is een dansstijl met een mix van Afrikaanse beats en moderne popmuziek. De bewegingen die je leert komen van het traditionele Afrikaanse dansen en zijn omgezet naar modernere moves.

Dancehall komt van origine uit Jamaica en is sexy en stoer. Het kenmerkende aan Dancehall zijn de snelle en energieke dansbewegingen afgewisseld met zachte moves afkomstig uit Jamaica. De enigszins rauwe en stoere choreografieën zijn gevarieerd en uitdagend.G-Dans

De g-dans les is een les voor mensen/kinderen met een beperking. Dans kan laagdrempelig  aangeboden worden , waardoor personen met een beperking  kunnen deelnemen aan dansactiviteiten. Dansen geeft zelfvertrouwen, maakt fit, vergroot zelfredzaamheid en zorgt voor sociale contacten. Plezier, dansbeleving, Vertrouwen en veiligheid staan voorop in deze les.


Ukkie Dans:

Deze les is voor de kleinsten vanaf 2.5 jaar. Spelenderwijs maken de kinderen kennis met muziek en  verschillende basispasjes. Op kinderliedjes leren ze dansjes aan. Door middel van dansspelletjes komen de kinderen op een leuke manier in aanraking met muziek en dans.


Kids swing/Kids dance:

De kids swing is voor kinderen van 5 t/m 7 jaar. Op moderne popmuziek worden makkelijke choreo’s aangeleerd. In deze les worden de basispasjes van de hiphop goed geoefend. De basis is erg belangrijk voor een danser. Vanuit de basis kan er worden doorgewerkt naar moeilijkere choreo’s en pasjes. Door middel van het combineren van de basic steps met andere pasjes word er zo een choreografie aangeleerd.

De kids dance is voor kinderen van 7 t/m 10 jaar. Deze les is een aansluiting op de kids swing. De danspasjes worden iets ingewikkelder en er komen meer verschillende hiphopstijlen voorbij. De kids dance les  is een voorbereiding op de hiphop les.


Streetdance

Streetdance, de naam zegt het al. Een dansstijl die is ontstaan op straat.
Het is een verzamelnaam van verschillende dansstijlen waaronder hiphop en breakdance.
In deze les leer je onder andere de basic moves die je nodig hebt voor andere dansstijlen. 
Samen met je groep leer je een toffe choreografie op hippe muziek. Latin en Dance workout:
Dit is een lekkere workout voor het hele lichaam. Bij de Latin workout trainen we op heerlijke muziek met Caribische invloeden. Denk aan salsa, reggaeton, bachata etc. Bij de Dance workout is de muziekstijl iets breder en komt er van alles voorbij. Van salsa tot top 40.
Een uur lang lekker dansen. Ervaring is absoluut niet nodig, iedereen kan meedoen!Bootcamp en Kids Bootcamp:
De bootcamp les is een intensieve training van een uur waarbij je je lichaam optimaal traint. In deze les leggen we de focus op verschillende spiergroepen. Persoonlijke aandacht staat hoog op de lijst om zo het beste resultaat te krijgen. Een lekkere les waarvan je niet alleen fitter wordt maar waar ook je eigen grenzen verlegd worden.
Bij de kids bootcamp trainen we op een leuke en uitdagende manier  cardio, balans, snelheid, kracht en lenigheid. Op een spelenderwijs maak je kennis met verschillende fitness trainingen. Ook leer je samenwerken, en hoe je optimaal gebruik kunt maken van je lichaam.